Antifouling aanbrengen


 

Deze klant is bij mij gekomen voor het schilderen van de romp en het aanbrengen van twee lagen antifouling. 

Het schilderwerk van de romp was tien jaar oud. Hierdoor was de lak dof geworden, verscheen er craquelé en door de tijd waren er ook krassen in de lak gekomen. Craquelé is trouwens vaktaal voor het verschijnen van kleine scheurtjes.

Vanwege de craquelé heb ik ervoor gekozen om eerst een laag HB-coating van De IJssel op te zetten als primer die deze oneffenheden vult en ook afsluit.

Vervolgens heeft de romp vier lagen aflak gekregen in de twee originele kleuren van de romp. Dit is gedaan met DD-lak van De IJssel zodat het mooi aansluit bij de primer.

De klant wilde in eerste instantie dat ik het onderwaterschip alleen maar zou behandelen met twee lage antifouling. Het onderschip bleek echter zo’n slechte staat dat er in samenspraak met de klant besloten is om toch twee lagen primer aan de behandeling toe te voegen.

De slechte staat van het onderschip was in dit geval te wijten aan anodes van het verkeerde materiaal, waardoor de bescherming tegen elektrolyse minimaal was. 

Naast de schilderswerkzaamheden is dit schip ook voorzien van de juiste anodes voor een complete en totale bescherming voor de komende seizoenen.