Osmose behandeling


 

Als uw polyester boot osmose heeft, zijn er op het onderwaterschip blaasjes zichtbaar. Bij het openkrabben hiervan loopt er een straaltje water uit. Dat klinkt dramatisch, maar osmose hoeft gelukkig niet het einde van uw mooie boot of jacht te betekenen.

Een osmosebehandeling van Richard van Wilgenburg zorgt ervoor dat het afbraakproces van uw boot wordt stopgezet. Na afloop ziet u niets meer van de schade en is uw onderwaterschip weer als nieuw.

Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk?

 • Stralen en spoelen
  Het stralen en spoelen gebeurt door middel van een natstraalsysteem dat onder hoge druk de blaasjes verwijdert. Het zuur dat vrijkomt door de osmose wordt weggespoeld.
 • Drogen
  Het behandelde oppervlak moet een vochtigheidsgraad van minder dan 20% bereiken voordat het afgewerkt kan worden om te voorkomen dat osmose zich opnieuw kan vormen. Dit droogproces duurt minimaal 6 tot 9 maanden, afhankelijk van de diepte. 
 • Reparatie van polyester¬†
  Afhankelijk van de diepte van de schade kan het noodzakelijk zijn polyesterreparaties te verrichten door middel van glasvezelmatten en polyesterhars.
 • Schuren, plamuren en weer schuren en plamuren
  Om weer een gladde ondergrond te krijgen wordt het onderwaterschip beurtelings geschuurd, geplamuurd en nog eens geschuurd.
 • Verven
  De primer beschermt het onderwaterschip tegen indringing van vocht en de antifouling voorkomt aangroei van algen, schelpen en andere in het water levende organismen.